Klub Senior+ powitał jesień aromatycznie i smakowo
W dniu 5 października w Klubie Senior+ w Drawsku odbyły się warsztaty kulinarne. To już kolejne warsztaty, gdzie gotowaliśmy jesienną zupę dyniową.
Podstawowy składnik – dynia, została wychodowana, a następnie przygotowana do obróbki termicznej przez naszych uczestników. Pod czujnym okiem Pani Doroty seniorzy ugotowali przepyszną zupę dyniową, której zapach roznosił się aż na podwórko. Gotowa zupa czy to solo, czy też z serem, grzankami i pietruszką, smakowała wszystkim.
Jednocześnie dziękujemy Pani Dorocie za zaopatrzenie naszych klubowiczów w witaminy, a Seniorce tygodnia życzymy STO LAT i więcej!
Polecamy przepis. Dynia, cebula, papryka czerwona i zółta – zapiekamy w piekarniku. Przekładamy do garnka, dodajemy wody, pomidory lub koncentrat pomidorowy, następnie dodajemy masło oraz przyprawy: czosnek, imbir, pieprz czarny, biały, cytrynowy, paprykę gałkę muszkatołową i blendujemy. Podajemy z gęstą śmietaną, serem, prażonymi nasionami dyni, zieloną pietruszką.
SMACZNEGO!
Wioletta Krysztofiak – Kierownik Klubu Senior+ w Drawsku
Dorota Ociepa - Opiekun Klubu Senior+ w Drawsku
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!